Waterbasketbal Nederland

Seizoen 2019/20

Corona virus

Mede waterbasketballers,

Het corona virus waait rond in de wereld en hierdoor wordt verschillende evenementen afgelast. T/m 1 juni mogen we niet trainen en het is nog onduidelijk of we daarna wel weer mogen trainen.

Het gevolg van deze maatregelen is dat het Toernooi in Den Bosch, toernooi in Smilde, toernooi in Winterswijk en het NK van 2020 zijn afgelast. 

Gevolgen voor het afgelaste toernooi in Den Bosch

Het toernooi van Den Bosch (regio zuid) zal dus niet ingehaald worden. Wat betekent dit voor het eindstand? Dit was een probleem aangezien teams niet dezelfde aantal gespeelde wedstrijden gespeeld hebben. In zuid spelen we 3x tegen dezelfde tegenstanders verspreid over 4 toernooien. Regio zuid heeft nu besloten om alleen de eerste 2 onderlinge duels mee te tellen voor het eindstand 2019/20. Dit heeft het gevolg dat de laatste 6 wedstrijden wat gespeeld is in Nijmegen niet meer meeteld voor het eindstand. Zo heeft elk team 12 duels gespeeld en 2x tegen elk tegenstander gespeeld heeft dit seizoen. Hiermee is SVG Den Bosch kampioen van de regio zuid geworden. Dit is natuurlijk niet het ideaalste manier, maar wel het eerlijkste. Het liefst hadden we het laatste toernooi gewoon gespeeld. Wat de gevolge van het eindstand is kan je vinden bij de toernooi uitslagen en standen.

Gevolgen voor het afgelaste toernooi in Smilde

Het toernooi van Smilde (regio noord) wordt niet ingehaald. Wat betekent dit voor het eindstand? Op dit moment heb ik nog geen officieel bericht met wat er met het eindstand gebeurd. Ik neem aan dat de huidige stand nu als eindstand zal gelden en hierdoor is De Reest kampioen van regio noord geworden.

Gevolgen voor het afgelaste toernooi in Winterswijk

Het toernooi van Winterswijk (regio oost) wordt niet ingehaald. Wat betekent dit voor het eindstand? Op dit moment heb ik nog geen officieel bericht met wat er met het eindstand gebeurd. Ik neem aan dat de huidige stand nu als eindstand zal gelden en hierdoor is De Tubanten 1 kampioen van regio noord geworden.

Gevolgen voor het afgelaste NK in Meppel

Het NK van 2020 zou op 16 mei gespeeld worden in Meppel. Wat er met het NK gaat gebeuren is nog niet bekent. Hoogstwaarschijnlijk zal er in 2020 geen NK gehouden worden en het NK in 2021 zal door Meppel georganiseerd worden. Zo gauw hier meer zekerheid over is zal dit via deze site gecommuniceerd worden.